Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ podružnica Brčko distrikt tijekom ove godine planira organizirati niz manifestacija s naglaskom uključivanja što većeg broja mladih i djece iz osnovnih škola.

Novi predsjednik HKD „Napredak“ Mirko Mečić kazao je kako je prva manifestacija tradicionalno obilježavanje „Pokladnih maškara“ koji se već godinama održava u našem gradu.

„Na pokladni utorak, 13. veljače u domu Napretka s početkom u 11 sati okupit će se maskirana djeca iz osnovnih škola s područja Brčko distrikta te će u povorci prošetati do gradske Vijećnice, a po povratku u Napredak bit će upriličena priredba koju su učenici pripremili, te osvježenje i neizostavne krafne“, dodao je Mečić.

Sljedeća aktivnost će se organizirat u okviru obilježavanja Dana Distrikta, 13. ožujka u Napretkovom domu gdje će se održati koncert duhovne i svjetovne glazbe, a potom niz aktivnosti povodom nadolazećeg Uskrsa.

„Budući da za Uskrs dolazi veliki broj ljudi koji su na privremenom radu u inozemstvu, planiramo organizirati „Druge susrete Hrvata“, kako bi nam to postala tradicija, budući da su se ovakvi susreti, koji su održani krajem prošle godine pokazali kao odlična prilika za suradnju i druženje s ljudima koji trenutno ne žive na području Distrikta“, istaknuo je Mečić.

Prema njegovim riječima osim brojnih manifestacija, primarni cilj je na obnavljanju knjižnice koju planiraju opremiti s većim brojem knjiga hrvatskih autora, kako bi djeca imala dostupne lektire koje su im obvezne tijekom školovanja i slikovnice za one najmlađe.

Ono što je predsjednik HKD „Napredak“ Mirko Mečić istaknuo jeste i pokretanje sekcije mladih do 18 godina s kojima će u narednom razdoblju organizirati brojne radionice te je ovim putem pozvao sve mlade s područja Brčko distrikta da se uključe u ovu sekciju.

Radio Brčko