Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, zajedno sa svojom suradnicom Asjom Redžić, je u prostorijama Gradske uprave upriličio prijem za izaslanstvo HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla. Sastanku su u ime HKD Napredak nazočili predsjednik Ivica Kovačević, dopredsjednica Maja Nikolić, članovi upravnog odbora Renata Hodžić i fra Željko Nikolić.

Predsjednik Ivica Kovačević informirao je gradonačelnika Zijada Lugavića o radu Glavne podružnice u Tuzli, o brojnim kulturnim događajima koje Napredak tijekom godine organizira, ali i i bitnim jubilejima koje je Društvo obilježilo u protekloj godini.

“Tradicija je da početkom svake godine posjetimo gradonačelnika, ali i da uz prijatan razgovor napravimo kratku retrospektivu svega što je naše Društvo upriličilo. HKD Napredak je u protekloj godini upriličilo devet izložbi djela u Umjetničkoj galeriji Kristiana Krekovića, ukupno sedam koncerata, najveći broj njih je bio u Ateljeu Ismeta Mujezinovića, uz našu tradicionalnu Međunarodnu likovnu koloniju Breške, tijekom cijele godine je funkcionirao Hrvatski glasnik. Prije dvije godine osnovali smo naš trio Musica Salinea, koji je uz koncerte u Tuzli, brojni koncerti su biti u Hrvatskoj, tako da, ime Napretka je išlo i preko granica naše zemlje. Za kraj godine upriličili smo panel diskusiju u povodu obilježavanja 30. godina postojanja Hrvatskog glasnika, ali i ono na što smo najviše ponosni je knjiga Tuzlansko područje negda i sada, Ambrozija Benkovića, a koju je izdalo HKD Napredak u čast ovog svećenika ali i u amanet našim budućim generacijama. Ove godine smo upriličili već događaje, kroz naše Napretkove dane”, kazao je Ivica Kovačević.

Gradonačelnik Lugavić naglasio je kako je ponosan na rad Napretka i istaknuo, kako je glavna bit njihovog postojanja što rade za naciju, a ne samo za sebe. Dodao je, kako mu je posebno drago što HKD Napredak u Tuzli njeguje duh multikulturalnosti.

“Zadovoljstvo mi je što, sada kao gradonačenik, imam priliku ugostiti vrijedne Napretkovce. Napredak radi punom parom, često me obavijeste o njihovim aktivnostima i vidim da su na tom polju zaista vrijedni i ustrajni. Drago mi je što smo i do sada imali dobru suradnju i nastojati ćemo da i buduća suradnja bude plodonosna na uzajamno zadovoljstvo. Napredak zaista zaslužuje svaku vrstu podrške jer se ističu svojim djelovanjem koje je društveno korisno i uključuje sve društvene segmente, sve narode i sve nacije, što je danas prava rijetkost“, rekao je Zijad Lugavić, gradonačelnik Grada Tuzla.

Tijekom sastanka predsjednik Kovačević uručio je gradonačelniku izvješća o radu za protekle tri godine i primjerak knjige Ambrozija Benkovića, uz dogovor o budućnoj suradnji i još mnogo uspješnih zajedničkih projekata.

Hrvatski glasnik