U petak, 17. studenog 2023. godine, su se u Livnu s ministricom znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Gordanom Nakić, sastali predsjednik Središnje uprave HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča i predsjednica Napretkove livanjske podružnice i članica Središnje uprave HKD Napredak Ines Kaić Pervan.

Gordana Nakić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije i dr. sc. Nikola Čiča, predsjednik HKD Napredak

Predsjednik dr. Čiča upoznao je ministricu Nakić s poviješću i djelovanjem HKD Napredak. Na sastanku je također bilo riječi i o važnosti te društvenoj ulozi koju ima HKD Napredak, a predstavljen je i plan djelovanja Hrvatskog kulturnog društva Napredak i livanjske podružnice kroz buduće razdoblje, naglasivši prvenstveno zadržavanje i aktivno uključivanje mladih u rad Društva.

Istaknuta je i važnost podrške institucija, kako općinskih i gradskih, tako i županijskih radu ovoga Društva koje je temeljna institucija kulture i očuvanja identiteta hrvatskog naroda u BiH i šire.