Izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak kojega su činili predsjednik dr. sc. Nikola Čiča i predsjednica livanjske podružnice Napretka i članica Središnje uprave HKD Napredak Ines Kaić Pervan, sastalo se u petak 17. studenog 2023. godine u Livnu s konzulom Republike Hrvatske u Livnu Tomislavom Vrdoljakom.

Na sastanku se govorilo o rezultatima rada Napretka u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i drugim zemljama gdje Napredak djeluje, te ulozi i važnosti djelovanja Napretka u promoviranju kulture i stipendiranju studenata što je i temeljna misija s kojom je Napredak i utemeljen davne 1902. godine.

Predsjednik Čiča iskoristio je ovu prigodu i još jednom preko konzula Vrdoljaka zahvalio za svu pomoć i podršku koju je hrvatska Vlada do sada pružala i nastavlja pružati Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Dosadašnja suradnja HKD Napredak i diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini ocijenjena je izuzetno uspješnom, te je izraženo očekivanje za nastavkom suradnje i u budućnosti.

Konzul Vrdoljak iskoristio je ovu prigodu i čestitao predsjedniku dr. Čiči i Središnjoj upravi na nedavnom imenovanju te im zaželio puno uspjeha u budućem radu.