Hrvatsko kulturno društvo Napredak oduvijek je skrbilo o mladima, posebice o nadarenim studentima i učenicima. Tako smo imali priliku podijeliti stipendiju nadarenoj i nadolazećoj glazbenoj zvijezdi Karli Šamadan, engleskoj publici poznatoj pod imenom Karlla Koa. Nakon pjesme Love you anyway, Karlla Koa je prošlog tjedna bila premijerni hit dana na britanskoj radio postaji BBC s pjesmom Slow dancing.

Karla Šamadan je rođena 25.srpnja 1999. u Splitu. Glazbom se počela baviti od ranog djetinjstva. Nastupala je u glazbenim predstavama Gradskog kazališta mladih Split i bila dio glazbenog i plesnog studija Perlice. Profesorica solo pjevanja bila joj je Branka Ristić. Nakon završene Klasične gimnazije u Splitu, Karla odlazi u englesku studirati glazbu na University of Chichester BA gdje stječe diplomu na kolegiju Music & Musical Theatrem. Postala je i master diplomantica u BIMM Institute u Londonu. Karla je potpisala ugovor za Diskografsku kuću Gla Gla Records i u engleskoj surađuje s više glazbenika i producenata. Karla sklada i izvodi svoje pjesme.

“U splitskom Napretku sam odrasla uz moju baku koja je tajnica od obnove Napretka u Splitu. Ona me učlanila u Napredak na dan mog rođenja. U ranom djetinjstvu s bakom sam često odlazila na posao, u ured i s uzbuđenjem promatrala sve što je radila. Napredak sam doživjela kao jednu veliku obitelj koja je uvijek bila potpora mnogima. Kroz organizaciju kulturnih programa uvijek su poticali mlade članove društva. Ponosna sam što sam bila u mogućnosti doprinijeti Društvu kao sudionica u realizaciji mnogih manifestacija. Veselim se svemu čime ću doprinijeti radu Napretka u budućnosti”, jednom prilikom za Hrvatski glasnik je izjavila Karla.

Karla također ističe: “Život i obrazovanje u Engleskoj otvorili su mi mnoge prilike u svijetu umjetnosti. Zahvalna sam što mi je Napredak olakšao troškove života koje su moja profesija i studij zahtijevali”.

Našoj dragoj Karli želimo uspješnu glazbenu karijeru i nadamo se da ćemo ju ugostiti na našim koncertima u HKD Napredak.

HKD Napredak će ti uvijek biti potpora u svemu!

Karlinu novu pjesmu možete poslušati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=hK0iGF7DZRg