Na Svjetski dan poezije u srijedu 22. ožujka 2023. Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” podružnica u Vitezu s početkom od 18,00 sati organizira večer poezije i darivanja knjiga za međunarodnu biblioteku poezije koja nosi ime “Anka Topić” (prva žena koja je objavila knjigu poezije u Bosni i Hercegovini davne 1908. godine).

U programu će sudjelovati pjesnici iz okruženja, a mogu sudjelovati svi koji daruju najmanje jednu knjigu poezije. Organizatori se posebno raduju knjigama poezije za djecu i knjigama poezije žena, a namjera je da spomenuta biblioteka poezije bude jedan centar s najvećim fondom knjiga poezije u jugoistočnoj Europi.

U programu će nastupiti i Napretkov mali zbor te orkestar harmonika najmanji uzrast, jer je ovo aktivnost u okviru projekta uključivanja djece u aktivnosti HKD “Napredak”, a kojega HKD “Napredak” Vitez organizira povodom Međunarodnog dana čitanja naglas, Međunarodnog dana darivanja knjigom  i Međunarodnog dana dječje knjige.

Završnica ovog značajnog projekta planirana je za 5. travanj 2023. godine s dodjelom nagrada učenicima za najbolje pjesme i za najbolje likovne radove, a uz sudjelovanje većeg broja dječjih zborova i književnu večer dječjeg pjesnika Ante Stanića.

HKD Napredak Vitez