Napretkov kulturni centar u Zagrebu sa svojim volonterima uključio se ove godine u međunarodni volonterski pokret „72 sata bez kompromisa“ koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.
S mladim volonterima iz udruge SKAC Palma iz Zagreba zajedničkim snagama organiziramo akciju „72 SATA BEZ KOMPROMISA PROTIV BESKUĆNIŠTVA“
Mladi uključeni u projekt pokazat će da su željni pridonijeti promjenama društva na bolje, aktivirati se za plemeniti cilj, živjeti solidarnost, gledati otvorenim očima realnost i pružiti ruku u trenutku potrebe.
Ovom volonterskom akcijom pružamo ruke udruzi Fajter i pozivamo sve naše sugrađane da otvorenim očima i srcem vide ove hrabre ljude koji su ostali bez doma i kojima je beskućništvo surova realnost.
Pozivamo Vas da u subotu 14. listopada 2017., na zagrebačkim ulicama u središtu grada i ispred Napretkove zgrade u Bogovićevoj 1 kupite časopis Ulični Fajteri, časopis koji prodaju isključivo beskućnici i druge socijalno ugrožene skupine. U subotu će časopis s njima prodavati i mladi volonteri iz udruga SKAC Palma i Napretkov kulturni centar.
Zastanite pokraj prodavača časopisa Ulični Fajteri! Budite i Vi barem na kratko dio akcije „72 sata bez kompromisa protiv beskućništva“ s mladim volonterima koji razbijaju predrasude. Različite „etikete“ se olako stavljaju na određene skupine ljudi.  Cilj ove akcije je raskrinkati te predrasude i približiti se onima koje društvo odbacuje. Kada se maknemo od predrasuda otkrivaju se novi vidici, nova prijateljstva, nove spoznaje.
Napretkov kulturni centar