Hrvatsko kulturno društvo Napredak Glavna podružnica Tuzla u suradnji sa Narodnim pozorištem Tuzla će u subotu, 27. travnja s početkom u 19,30 sati upriličiti izvođenje predstave Sladoled, Teatra Gavran iz Zagreba, čiji je voditelj Miro Gavran. Tim će povodom također u uvodnome dijelu večeri biti upriličeno i predstavljanje njegovog najnovijeg romanaPortret duše i općenito spisateljskog rada Mire Gavrana.

Miro Gavran je najprevođeniji i u kazalištu najizvođeniji hrvatski književnik. Djela su mu prevedena na 42 jezika. Imao je više od 400 kazališnih premijera na svim kontinentima, koje su imale više od 4 milijuna gledatelja. Njegove su knjige doživjele više od 250 izdanja na hrvatskom jeziku i u prijevodima, a otisnute su u milijun primjeraka. Za odrasle je do sada napisao deset romana.

Predstava Sladoled, neobična je komedija čije su glavne junakinje majka i kći, čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima će se prepoznati svaka žena. Riječ je o uvjerljivim životnim pričama ispunjenim toplinom, koje će oplemeniti dušu svakoga gledatelja.

Teatar Gavran je na ovome projektu okupio sjajnu ekipu kazalištaraca, od autora teksta Mire Gavrana, preko redatelja Borisa Svrtana, uz kojega se vežu brojne glumačke i redateljske uspješnice, dok u glavnim ulogama nastupaju glumice zavidne vještine Mladena Gavran i Ana Vilenica. Scenu i kostime osmislila je Jasmina Pacek. Izbor glazbe načinio je Neven Zebić.

Zašto predstava nosi naziv Sladoled – neka ostane tajna sve do vašega susreta s našim glumcima.