Hrvatsko kulturno društvo Napredak, povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, upriličit će u četvrtak 4. travnja 2024. godine u crkvi Sv. Ante u sarajevskom naselju Bistrik s početkom u 19,00 sati Napretkov svečani uskrsni koncert.

Na koncertu će nastupiti Napretkov trio “Senso”– Glavna podružnica Mostar, Napretkov trio “Scherzo”– Podružnica Široki Brijeg te Napretkovi stipendisti i članovi: Tomislav Perić, bariton, Tomislav Čorić, bas-bariton i Emi Trnka, klavir.

Na programu će biti tradicionalne pučke uskrsne skladbe, ali i skladbe poznatih svjetskih skladatelja.

Napretkov trio “Senso” utemeljila je HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u siječnju 2021. g., a trio je već imao brojne zapažene nastupe diljem BiH i Hrvatske. Članice Sensa su u svoje životopise već ugradile veliki broj nastupa, ali i pedagoški rad. Trio čine vrsne glazbenice i članice HKD Napredak, mezzosopranistica Monija Jarak Mikulić, Marijana Pavlović, glasovir i Elina Gvozdić, violončelo.

Napretkov trio “Senso”

Napretkov klavirski trio „Scherzo“ osnovan je krajem 2022. g. na inicijativu članova koji ujedno i čine ovaj Trio, te uz potporu i pod okriljem HKD Napredak, podružnice Široki Brijeg. Trio čine mladi glazbeni umjetnici koji iza sebe imaju impresivne i bogate karijere, veliki broj osvojenih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima, te su školovani na ponajboljim visokoobrazovnim glazbenim ustanovama u BiH, ali i inozemstvu, Trio čine: Ante Slišković, violina, Nejla Komar, violončelo i Silvia Vukojević, klavir.

Napretkov trio “Scherzo”

Tomislav Perić, bariton (Stolac, 2001.) Srednju glazbenu školu Ivana pl. Zajca, paralelno sa Gimnazijom u Stocu, završava u Mostaru u klasi prof. Monije Jarak-Mikulić. Akademske 2020./2021. godine započinje studij na Odsjeku za solo pjevanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u klasi prof. Ademe Pljevljak-Krehić. Od zapaženijih nastupa mogu se izdvojiti nastupi na Otvaranju Mostarskog proljeća 2023.g., na Napretkovom svečanom božićnom koncertu u Sarajevu 2020., Božićnom koncertu s Hrvatskom glazbom Mostar, te Korizmenom koncertu u Mostaru. Član je i stipendista je HKD Napredak.

Tomislav Perić, bariton

Tomislav Čorić, bas-bariton (Novi Travnik, 2004.). Srednju glazbenu školu Jakova Gotovca završava u Novom Travniku. Akademske 2023./2024. godine započinje studij na Odsjeku za solo pjevanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u klasi red. prof. mr. Ademe Pljevljak – Krehić i student je prve godine. Član je HKD Napredak.

Tomislav Čorić, bas-bariton

Emi Trnka, klavir (Sarajevo, 2002.) Studentica treće godine klasičnog klavira na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi profesorice Azre Medić i ostvarila je izuzetne uspjehe na brojnim internacionalnim i regionalnim natjecanjima, te je osvojila niz prestižnih nagrada. U okviru programa razmjene studenata studirala je i na Princ Claus konzervatoriju u Nizozemskoj. Paralelno s klasičnim klavirom, počinje se razvijati i kao skladateljica instrumentalne klasične i alternativne pop glazbe, postižući značajna priznanja. Članica je i stipendistica HKD Napredak.

Emi Trnka, klavir

Ovim koncertom vjernicima i svim ljudima dobre volje želimo čestitati Uskrs, blagdan nad blagdanima, te podariti Vam lijep kulturni i glazbeni ugođaj.

Potporu organizaciji koncerta dali su Federalno ministarstvo kulture i športa i Kanton Sarajevo.

S radošću očekujemo Vaš dolazak!

Vaš HKD Napredak