U nedjelju, 31. ožujka 2024. godine, na dan najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa, održano je 23. po redu tradicionalno natjecanje u tucanju jaja u Napretkovom domu u Vitezu. Napredak je bio pokrovitelj ovog tradicionalnog natjecanja od samih početaka. Turnir je održan u vremenu od 13:00 do 24:00 sati.

Prijave za natjecanje se odvijalo u vremenu od 13:00 do 15:00 satin, a samo natjecanje odvijalo se u vremenu od 16:00 do 22:00 sata. Samo natjecanje je počelo oko 16 sati. Već tada se okupio dobar broj poklonika i zaljubljenika u ovu tradicionalnu katoličku kulturnu manifestaciju kojom se proslavlja najveći katolički blagdan Uskrsa.

Ove godine u seniorskoj konkurenciji prijavilo se 26 natjecatelja. Nakon turnira u grupnoj fazi natjecanja u završne borbe se plasiralo 16 natjecatelja.

Nakon vrlo uzbudljivih natjecanja treći je bio Željo Grebenar, drugi Nikola Lovrić, a pobjednik je bio Stipan Jurčević. Nazočio je veliki broj posjetitelja koji su navijali za svoje favorite sve do kraja natjecanja koje je završeno negdje oko 22:00 sata.

HKD Napredak Vitez